Pas op voor zogenaamde Post-NL-medewerkers Online lezen  |  Afmelden
Beroving aan de deur
Oplichters maken gebruik van een nieuwe truc om mensen te beroven aan hun eigen deur. Ze verkleden zich als Post-NL-medewerkers en bezorgen een pakketje dat voorzien is met het adres van het slachtoffer. Het slachtoffer moet wel nog portokosten betalen.
Rechten bij Fraude
Twitter Facebook
Staatsloterij compenseert
De Staatsloterij compenseert deelnemers voor misleidende informatie tussen 2000 en 2008. Zij krijgen twee tot vier loten voor een trekking op 27 mei. Aanmelden is mogelijk tot en met 20 mei. Leden van gedupeerdenstichtingen krijgen €40 extra.
Meningen gedupeerden
Twitter Facebook
Straks beter beschermd bij huwelijk
Wie in het huwelijksbootje stapt, is binnenkort automatisch getrouwd in beperkte gemeenschap van goederen. Alleen de opgebouwde bezittingen en schulden tijdens het huwelijk moeten bij een scheiding dan fifty-fifty worden verdeeld. Nu worden ook de bezittingen en schulden van vóór het huwelijk in de verdeling meegenomen. De nieuwe wet treedt vermoedelijk per 1 januari 2018 in werking.
DNB zoekt spaarders

DNB is op zoek naar ex-klanten van DSB Bank, IceSave, Van der Hoop Bankiers en Dover om geld uit te keren. Zij komen mogelijk nog in aanmerking voor een aanvullende wettelijke rente over de uitkering die door DNB is gedaan na het faillissement van die banken. In totaal is er €1,6 miljoen te verdelen. Aanmelden voor de vergoeding kan tot 22 juni.
Meer over de vergoeding
Twitter Facebook
Check je toeslagen
Wie nu geen zorgtoeslag krijgt, maar wel recht daarop heeft, kan de toeslag voor 2016 nog tot 1 september dit jaar aanvragen.
De voorwaarden
Twitter Facebook
Eis een belastingexpert
Medewerkers van de BelastingTelefoon moeten bellers doorverbinden naar specialisten als het antwoord op hun vraag niet in hun systeem te vinden is.
Recht op specialist
Twitter Facebook
Voorkom woningbrand
Veelvoorkomende oorzaken van woningbrand zijn ongelukjes tijdens het koken, roken in bed en onveilige bedrading. Je kunt zelf veel doen om brand te voorkomen.
Onze tips
Twitter Facebook
Nieuwe hypotheek

De Elan Plus Hypotheek van Hypotrust is voordelig als je meer dan 90% van de woningwaarde wilt lenen. Ook de renteopslag gaat automatisch omlaag. Maar er zijn ook nadelen.
Onze eerste indruk
Twitter Facebook
Praktische hulp in moeilijke tijden
We staan niet graag stil bij ons overlijden. Maar wie zijn zaken nu goed regelt, neemt voor de nabestaanden straks heel wat zorg weg. De geactualiseerde editie van ons boek Testament en overlijden 2017 is nu verkrijgbaar. Het boek is te bestellen voor €20,50 (niet-leden €25), de verzending is gratis. Ook als e-book verkrijgbaar.
Bestel nu
Twitter Facebook
Hoe oud is je auto?
Als een auto ouder is dan vier tot zes jaar, is de dagwaarde vaak flink gekelderd. Ben je allrisk verzekerd, dan betaal je veel premie voor de autoverzekering, maar krijg je in verhouding weinig terug bij een grote schade. Zit je nog wel goed?
Check je verzekering
Twitter Facebook
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres:
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Geldgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2017