Nieuwe epidemie Online lezen  |  Afmelden
Microsoft: ‘installeer de oktober-update niet’
Microsoft raadt Windows 10-gebruikers aan de nieuwste, grote update voorlopig niet te installeren. De oktober-update (versie 1809) kan persoonlijke mappen en bestanden definitief laten verdwijnen. Zodra de update weer veilig is, zal hij opnieuw worden aangeboden via Windows Update. Heb je de update al wel geïnstalleerd en ben je daardoor bestanden kwijtgeraakt, neem dan contact op met Microsoft.
Meer over de update
4 Tips
Tip 1: Oude programmaversies
Nieuwer is niet altijd beter. Op de site oldversions.com kun je van veel software de vorige versies vinden. Pas op: software die verbinding maakt met internet is vaak niet meer veilig.
Naar de site
Tip 2: Repareer Windows 10
Werkt een Windows 10-onderdeel niet meer, probeer dan Fixwin 10. Dit Engelstalige programmaatje (installeren is niet nodig) kan zo’n 50 kleine problemen oplossen.
Naar Fixwin 10
Tip 3: App voor schone smartphone
Loopt je Android-smartphone vol met foto’s, video’s, gedownloade bestanden en ongebruikte apps? Ruim hem dan op met Googles handige schoonmaak-app Files Go.
Naar de app
Tip 4: Kies de beste reparateur
Als je smartphone of tablet plots niet meer werkt, wat dan? Met onze tips hou je de schade beperkt, bepaal je of reparatie nog zin heeft, en zo ja, hoe je de beste reparateur kiest.
Lees de tips
Helpdesk
Moet ik alsnog betalen voor Windows 10?
Twee jaar geleden heb ik mijn laptop gratis van Windows 8 geüpdatet naar Windows 10. Helaas is onlangs mijn computer gecrasht en had ik na de herstelprocedure weer Windows 8! Moet ik nu betalen om Windows 10 terug te krijgen?
Lees het antwoord
Bestel de jubileum uitgave
Speciaal aanbod voor jou als lezer van de Digitaalgids nieuwsbrief. Bestel de laatste editie van de Digitaalgids voor de helft van de prijs. Bij stap 2 van het bestelproces, kun je de kortingscode NIEUWSBRIEF50 invullen. Met in het nieuwste nummer o.a. Leven in een slim huis, Je computer (Windows 10 of Mac) sneller maken en Veilig openbare wifi.
Bestel de Digitaalgids met 50% korting
Nieuws & updates
Nederland is lek: doe de scan
Onderzoek naar de privacyinstellingen van 1800 mensen maakt één ding duidelijk: Nederland heeft zijn privacy slecht ingesteld. Doe onze privacyscan om te kijken hoe het met jouw persoonlijke privacy gesteld is.
Doe de scan
Veel slachtoffers van cybercrime
Driekwart van de Nederlanders heeft weleens te maken gehad met computercriminaliteit, zegt het ministerie van Justitie en Veiligheid na onderzoek. De helft van de slachtoffers deed niets om herhaling te voorkomen.
Lees het onderzoek
Help ons winnen
Consumentenbond.nl is genomineerd voor Website van het Jaar in de categorie Vergelijking. Daar zijn we trots op. Vorig jaar was onze site de populairste. Worden we dit keer ook de beste? Help ons winnen!
Stem op ons
Vers getest
Hoe goed is de Apple iPhone XS?
De iPhone XS is de nieuwste Apple-smartphone, met verbeteringen aan de camera's en ondersteuning voor twee simkaarten. Maar de duivel zit in de details. Ook de XS heeft zwakke punten, maar het is een heel goede smartphone.
Lees de test
Video van de maand
Zo koop je een beveiligingscamera
Zoek je een beveiligingscamera om je huis of je huisdier in de gaten te houden? Bij de nieuwste camera’s gaat dat simpel via een app op je smartphone. Waar moet je op letten bij de aanschaf?
Bekijk de video
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres:
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Digitaalgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief is exclusief voor abonnees op de Digitaalgids en verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2018