Pas op voor dure fopcadeautjes Online lezen  |  Afmelden
Decembermaand = oplichtersmaand!
December is behalve feestmaand ook oplichtingsmaand. Nu veel mensen op zoek gaan naar voordelige cadeaus lanceren criminelen hun nepsites. Ze gaan daarbij professioneel te werk: ze schrijven zich in bij de KvK, regelen een webkeurmerk, huren een kantoorpand en verspreiden soms zelfs reclamefolders. Een politieteam staat klaar om de strijd aan te gaan.
Lees meer
Tips van de maand
Tip 1: Dit is wat je browser weet
Je locatie, besturingssysteem, IP‑adres, op welke sociale media je bent ingelogd. Je browser weet het. Kijk welke informatie je browser van jou doorgeeft aan de websites die je bezoekt en lees hoe je het tegengaat.
Probeer het
Tip 2: Nieuwe politie‑app
De politie heeft een nieuwe gratis app gemaakt waarmee je snel contact legt en gegevens controleert van verkopers (zoals IBAN‑nummers) en producten. De oude app wordt buiten gebruik gesteld.
Alles over de app
Tip 3: Is die weblink oké?
Vertrouw je een website of de link naar een website niet? Check hem snel via de browseruitbreiding (voor Chrome en Firefox) van Checkjelinkje.nl. Rechtsklik op een link en kies ‘Controleer met checkjelinkje’.
Lees meer
Tip 4: Hoe sites ons manipuleren
Vooraf aangevinkte opties, grote groene buttons voor goedkeuring: herken je deze trucs? Websitemakers weten hoe ze ons moeten bespelen om ons op de juiste knoppen te laten klikken. Lees hoe dat werkt.
Lees gratis
Helpdesk
Is MacKeeper een aanrader?
Ik kreeg tijdens het internetten het gratis onderhoudsprogramma MacKeeper aangeboden. Daarmee kan ik mijn MacBook en iMac opschonen en versnellen, en beschermen tegen malware. Ook kan ik mijn Mac opsporen als hij gestolen wordt. Raden jullie MacKeeper aan?
Lees het antwoord
Nieuws & updates
Chrome blokkeert foute advertenties
Google Chrome gaat vanaf december alle advertenties blokkeren op foute sites. Bezoek je een site die bijvoorbeeld bezoekers lokt met een nepwaarschuwing, dan zie je in Chrome geen reclame meer.
Lees meer
Vervang iPhone-accu voor einde jaar
Omdat iPhones accuproblemen hadden, verlaagde Apple de prijs voor het vervangen van een slechte accu naar €29 (buiten de garantie). Vanaf 1 januari kost dat €49 (iPhone 6, 7 en 8) en €69 (iPhone X).
Alle prijzen
Verzekeraar repareert terwijl je wacht
Centraal Beheer heeft een eigen reparatieservice voor telefoons. De wachttijd is maximaal 30 minuten. Je hebt dus geen leentoestel nodig. Je kunt kiezen uit reparatie bij een servicepunt of bijvoorbeeld thuis.
Lees meer
Op zoek naar een leuk decembercadeau?
Speciaal voor de feestdagen krijg je tijdelijk 50% korting op een topselectie tijdschriften, boeken en e-books.
Er zit voor iedereen iets bij. Deze actie loopt tot en met 31 december 2018. Kijk snel op consumentenbond.nl/feestdagen.
Bekijk de aanbiedingen
Vers getest
Vraag je data op
Je hebt het recht om bedrijven en organisaties te vragen welke gegevens ze van jou hebben – en zij moeten die verstrekken. Het programmaatje MyDataDone Right van Bits of Freedom helpt je daarbij. Wij testten deze ‘tool’ om te kijken hoe makkelijk het gaat.
Lees de test
Video van de maand
Herken de 3 belangrijkste onlinegevaren
Het internet zit helaas vol gevaren. In deze video zetten we de drie schadelijkste dreigingen op een rij: ransomware, phishing en identiteitsfraude. En we geven de belangrijkste tegenmaatregelen.
Bekijk de video
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres:
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Digitaalgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief is exclusief voor abonnees op de Digitaalgids en verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2018