Feestelijke nepshop nog steeds online Online lezen  |  Afmelden
Pas op voor nep-Kijkshops
De Kijkshop sloot al bijna een jaar geleden de winkeldeuren, maar er zijn nog wel webshops met die naam. Laat je niet bedriegen: Kijkshop-actie. com en kijk-shop . com zijn nepshops. Op de sites staan onder andere aantrekkelijk geprijsde smartphones en spelcomputers. De politie haalde deze maand al een hele serie oplichtingssites uit de lucht, maar de nep-Kijkshops zijn hardnekkig en waren op 16 december nog online. Opletten blijft nodig.
Herken de nepshops
Tips van de maand
Tip 1: Doneer ongebruikte MB’s
Hou je iedere maand veel MB’s van je databundel over? Je bent ze kwijt! Bij KPN en Vodafone kun je ze (via hun app) wel doneren aan een goed doel. Je kunt er zelfs prijzen mee winnen.
KPN
Vodafone
Tip 2: Bekijk je Apple-gegevens
Ook Apple verzamelt persoonsgegevens. Van alles wat Apple van je weet, kun je een kopie opvragen. De gegevens wijzigen kan ook. Heb wel geduld: het hele proces kan tot zeven dagen duren.
Check gegevens
Zorg dat je goed zit
Past je zorgverzekering nog bij je in 2019? De premie en voorwaarden veranderen ieder jaar. Gebruik de gratis Zorgvergelijker van de Consumentenbond en weet of je goed zit.
Ik ga vergelijken
Tip 3: Windows Stap voor Stap
Bert Feenstra doet (net als wij) niets liever dan anderen helpen bij het oplossen van ‘digitale problemen’. Zijn site Windows Stap voor Stap staat vol tips en stappenplannen, ook voor Android.
Bezoek de site
Tip 4: Echt of vals eurobiljet?
De Nederlandse Bank heeft een app (voor iOS en Android) waarmee je zelf een euro­biljet op echtheid kunt controleren. Maak een foto met de smart­phone­camera en de app checkt het biljet online.
Lees meer
Helpdesk
Genoeg ruimte voor MacOS-update?
Ik heb een MacBook Pro uit 2017 die draait op macOS Sierra 10.13.6. Hij werkt prima, maar de SSD van 256 GB loopt nog weleens vol. Ik krijg regelmatig de tip om over te stappen op Mojave, maar heb ik daarvoor genoeg opslagruimte vrij?
Lees het antwoord
Nieuws & updates
Al 45.000 mensen steunen Google-actie
Google weet waar je woont, werkt en shopt door je via je Android-telefoon te volgen. Dat is gouden informatie voor adverteerders. Dat moet stoppen, vinden wij. Al 45.000 mensen tekenden onze petitie. Doe dat ook:
Steun de actie
Afpersers gaan nóg een stap verder
Oud: mails waarin wordt beweerd dat je bent gefilmd bij het bezoeken van een sekssite. Nieuw: afpersers sturen een link mee naar een video met ‘bewijs’. Eén klik en je bestanden worden ver­sleuteld door ransomware.
Over ransomware
Providers, pak onze MB’s niet af!
Telecomaanbieders moeten stoppen met het laten ver­vallen van ongebruikte data en belminuten aan het eind van de maand. Dat vraagt de Consumentenbond aan de 10 grootste mobiel­aanbieders.
Lees meer
Vers getest
Nieuwe Chromecast de moeite waard?
De Google Chromecast (€39) is een stekkertje waarmee je films, series en muziek vanaf je laptop, tablet en smartphone kan streamen naar je tv. De nieuwste versie (V3) heeft een ander design, maar is hij beter dan zijn voorganger?
Lees de test
Video van de maand
Zo schud je Google van je af
Als je een Android-telefoon hebt, kan Google je overal volgen, zelfs als je je toestel niet gebruikt. Dat wil je toch niet? Zet dan in elk geval de volgopties op je telefoon uit. In deze video laten we zien hoe je dat doet.
Bekijk de video
Consumentenbond
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Positief Positief Negatief Negatief
Afmelden  -  Community  -  Privacy  -  Disclaimer  -  E-mailadres:
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven de Digitaalgids Nieuwsbrief te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief is exclusief voor abonnees op de Digitaalgids en verschijnt elke maand. © Consumentenbond 2018